✊🏿✊🏽✊🏾 | 🦠
 

Emoji 🧏 - Döv person

🧏

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🧏

Denna emoji föreställer en person som är döv, det tecken som personen gör är tecknet för "döv" enligt amerikanskt teckenspråk - men tecknet är även vanligt för "döv" för ett antal andra länders teckenspråk. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras.

Info om emoji döv person

Här kan du läsa mer om emojin 🧏. Den huvudgrupp som emojin döv person hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 433 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just döv person finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.

Emoji döv person på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Deaf person
🇳🇴 Norska: Døv person
🇩🇰 Danska: Døv person
🇫🇮 Finska: Kuuro henkilö

Andra varianter av emoji "döv person"


Kopiera och använd emoji 🧏

Om du vill kopiera emojin döv person för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F9CF

HTML-kod:   🧏

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!