Emoji 🙆 - Ansikte med OK-gest

🙆

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🙆

Denna emoji föreställer en person som håller armarna i en ring runt sitt ansikte, där symbolismen bakom gesten är att förmedla att någonting är "OK". Gesten är framför allt vanlig i Asien i allmänhet och Japan i synnerhet. Man signalerar helt enkelt på ett stort och väldigt tydligt sätt att någonting är OK genom att göra en cirkel med sina armar runt eller ovanför sitt ansikte. Det är även vanligt att dykare använder denna form av gest för att signalera att allt är OK. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras.


Andra varianter av emoji "ansikte med ok-gest"

Ansikte med OK-gest är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

🙆🏻

Vad betyder 🙆🏻

Emojin 🙆🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "ansikte med ok-gest, ljus hudfärg" och representerar emojin ansikte med ok-gest med ljus hudfärg.

🙆🏼

Vad betyder 🙆🏼

Emojin 🙆🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "ansikte med ok-gest, beige hudfärg" och representerar emojin ansikte med ok-gest med beige hudfärg.

🙆🏽

Vad betyder 🙆🏽

Emojin 🙆🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "ansikte med ok-gest, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin ansikte med ok-gest med ljusbrun hudfärg.

🙆🏾

Vad betyder 🙆🏾

Emojin 🙆🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "ansikte med ok-gest, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin ansikte med ok-gest med mörkbrun hudfärg.

🙆🏿

Vad betyder 🙆🏿

Emojin 🙆🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "ansikte med ok-gest, mörk hudfärg" och representerar emojin ansikte med ok-gest med mörk hudfärg.


Info om emoji ansikte med ok-gest

Här kan du läsa mer om emojin 🙆. Den huvudgrupp som emojin ansikte med ok-gest hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med ok-gest finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji ansikte med ok-gest på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with ok gesture
🇳🇴 Norska: Ansikt med ok gest
🇩🇰 Danska: Ansigt med ok gestus
🇫🇮 Finska: Kasvot ok eleellä


Kopiera och använd emoji 🙆

Om du vill kopiera emojin ansikte med ok-gest för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F646

HTML-kod:   🙆


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"