Emoji 🙆 - Ansikte med OK-gest

🙆

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🙆

För oss västerlänningar är det kanske lite konstigt att en emoji med en person som håller armarna som en ring runt sitt huvud skall symbolisera en OK-gest, men i Japan är detta faktiskt en väldigt vanlig företeelse. Man signalerar helt enkelt på ett stort och väldigt tydligt sätt att någonting är OK genom att göra en cirkel med sina armar runt eller ovanför sitt ansikte. Det är även vanligt att dykare använder denna form av gest för att signalera att allt är OK.

Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!

Info om emoji ansikte med ok-gest

Här kan du läsa mer om emojin 🙆. Den huvudgrupp som emojin ansikte med ok-gest hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 433 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med ok-gest finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.

Emoji ansikte med ok-gest på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with ok gesture
🇳🇴 Norska: Ansikt med ok gest
🇩🇰 Danska: Ansigt med ok gestus
🇫🇮 Finska: Kasvot ok eleellä

Andra varianter av emoji "ansikte med ok-gest"


Kopiera och använd emoji 🙆

Om du vill kopiera emojin ansikte med ok-gestför att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F646

HTML-kod:   🙆

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"