Emoji 😑 - Uttryckslöst ansikte

😑

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😑

Ett gult ansikte med platta stängda ögon och en platt mun som även den är stängd. Används för att förmedla något mer intensivare känslor än det liknande ansiktet med öppna ögon, ofta ger det uttryck för frustration eller att man är irriterad över någonting.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji uttryckslöst ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😑. Den huvudgrupp som emojin uttryckslöst ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just uttryckslöst ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji uttryckslöst ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Expressionless face
🇳🇴 Norska: Uttrykksløst ansikt
🇩🇰 Danska: Udtryksløst ansigt
🇫🇮 Finska: Ilmeettömät kasvot


Kopiera och använd emoji 😑

Om du vill kopiera emojin uttryckslöst ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F611

HTML-kod:   😑


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"