Emoji 🤖 - Robotansikte

🤖

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤖

Denna emoji föreställer ett typiskt robotansikte, med en glödlampa på huvudloben och stora runda vita ögon. Används ofta relaterad till ämenen som rör science fiction, robotik, ingenjörsskap, programmering och AI (artificiell intelligens). Den förmedlar även en ganska varm och trevlig känsla av att vara lite knasig.


Info om emoji robotansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🤖. Den huvudgrupp som emojin robotansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just robotansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji robotansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Robot face
🇳🇴 Norska: Robotansikt
🇩🇰 Danska: Robotansigt
🇫🇮 Finska: Robotin pää


Kopiera och använd emoji 🤖

Om du vill kopiera emojin robotansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F916

HTML-kod:   🤖


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"