Emoji 👎 - Tummen ned-tecken

👎

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👎

Denna emoji föreställer det välkända "tummen ned". Det vill säga den handgest som man gör när man vill uttrycka att man inte alls gillar någonting eller inte alls håller med om det som har, händer eller skall hända.


Statistik för emoji 👎

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 👎 ("tummen ned-tecken"), ligger på plats 208 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 👎 är juli, senast hade den ungefär 230 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är augusti. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 👎.


Andra varianter av emoji "tummen ned-tecken"

Tummen ned-tecken är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

👎🏻

Vad betyder 👎🏻

Emojin 👎🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "tummen ned-tecken, ljus hudfärg" och representerar emojin tummen ned-tecken med ljus hudfärg.

👎🏼

Vad betyder 👎🏼

Emojin 👎🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "tummen ned-tecken, beige hudfärg" och representerar emojin tummen ned-tecken med beige hudfärg.

👎🏽

Vad betyder 👎🏽

Emojin 👎🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "tummen ned-tecken, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin tummen ned-tecken med ljusbrun hudfärg.

👎🏾

Vad betyder 👎🏾

Emojin 👎🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "tummen ned-tecken, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin tummen ned-tecken med mörkbrun hudfärg.

👎🏿

Vad betyder 👎🏿

Emojin 👎🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "tummen ned-tecken, mörk hudfärg" och representerar emojin tummen ned-tecken med mörk hudfärg.


Info om emoji tummen ned-tecken

Här kan du läsa mer om emojin 👎. Den huvudgrupp som emojin tummen ned-tecken hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just tummen ned-tecken finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji tummen ned-tecken på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Thumbs down sign
🇳🇴 Norska: Tommel ned
🇩🇰 Danska: Tommelfinger nedad
🇫🇮 Finska: Peukalo alas


Kopiera och använd emoji 👎

Om du vill kopiera emojin tummen ned-tecken för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F44E

HTML-kod:   👎


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"