Emoji 😄 - Leende ansikte med öppen mun och leende ögon

😄

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😄

Denna emoji är en av de verkliga klassikerna, ett stort gult ansikte med ett gigantiskt leende och ögon som även dem ler. Förmedlar lättsam och humoristisk glädje.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😄

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😄 ("leende ansikte med öppen mun och leende ögon"), ligger på plats 77 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😄 är december, senast hade den ungefär 410 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är januari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😄.


Info om emoji leende ansikte med öppen mun och leende ögon

Här kan du läsa mer om emojin 😄. Den huvudgrupp som emojin leende ansikte med öppen mun och leende ögon hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just leende ansikte med öppen mun och leende ögon finns det dock inte några varianter till.


Emoji leende ansikte med öppen mun och leende ögon på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Smiling face with open mouth and smiling eyes
🇳🇴 Norska: Glisende ansikt med halvåpne øyne
🇩🇰 Danska: Grinende ansigt med sammenknebne øjne
🇫🇮 Finska: Virnistävät kasvot ja siristetyt silmät


Kopiera och använd emoji 😄

Om du vill kopiera emojin leende ansikte med öppen mun och leende ögon för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F604

HTML-kod:   😄


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"