Emoji 💇 - Klippning

💇

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💇

Denna emoji föreställer en person som får sitt hår klippt och är tänkt att symbolisera hårklippning eller att vara på en frisörsalong. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras.

Info om emoji klippning

Här kan du läsa mer om emojin 💇. Den huvudgrupp som emojin klippning hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 448 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just klippning finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.

Emoji klippning på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Haircut
🇳🇴 Norska: Hårklipp
🇩🇰 Danska: Klipning
🇫🇮 Finska: Hiustyyli

Andra varianter av emoji "klippning"


Kopiera och använd emoji 💇

Om du vill kopiera emojin klippning för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F487

HTML-kod:   💇

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"