Emoji 😘 - Ansikte som ger en slängkyss

😘

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😘

Denna emoji är en riktig klassiker. Ett gult ansikte som blinkar med ena ögat och har munnen formad som en pussmun, med ett hjärta som flyger från munnen, en äkta slängkyss. Används ofta för att uttrycka kärlek och omtänksamhet på ett flörtigt, eller ibland skämtsamt, sätt.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😘

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😘 ("ansikte som ger en slängkyss"), ligger på plats 15 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😘 är februari, senast hade den ungefär 1270 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är juli. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😘.


Info om emoji ansikte som ger en slängkyss

Här kan du läsa mer om emojin 😘. Emojin ansikte som ger en slängkyss hör till de interna emojigrupperna Mors dag, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin ansikte som ger en slängkyss hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte som ger en slängkyss finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte som ger en slängkyss på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face throwing a kiss
🇳🇴 Norska: Ansikt som gir slengkyss
🇩🇰 Danska: Ansigt, der sender et kys
🇫🇮 Finska: Lentosuukon lähettävät kasvot


Kopiera och använd emoji 😘

Om du vill kopiera emojin ansikte som ger en slängkyss för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F618

HTML-kod:   😘


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"