Emoji 😲 - Förvånat ansikte

😲

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😲

Ett gult ansikte med öppna avlånga ögon och böjda ögonbryn som är något vinklade utåt, med en helt öppen mun med skymtande framtänder som ser ut att vara ordentligt överraskad eller chockad. Används ofta för att uttrycka många olika känslor som kan kopplas till både positiva och negativa saker, såsom överraskning, beundran, misstro, bekymmer och så vidare.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😲

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😲 ("förvånat ansikte"), ligger på plats 122 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😲 är januari, senast hade den ungefär 260 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😲.


Info om emoji förvånat ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😲. Emojin förvånat ansikte hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin förvånat ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just förvånat ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji förvånat ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Astonished face
🇳🇴 Norska: Forbauset ansikt
🇩🇰 Danska: Forbavset ansigt som huller
🇫🇮 Finska: Hämmästyneet kasvot


Kopiera och använd emoji 😲

Om du vill kopiera emojin förvånat ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F632

HTML-kod:   😲


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"