Emoji 😕 - Förvirrat ansikte

😕

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😕

Ett gult ansikte med öppna ögon och en snedvinklad mun, nästan som att den tuggar på läpparna. Ger ett intryck av att vara osäker eller lite förvirrad, som att den inte riktigt vet vad som händer eller om det som hänt är okej. Används helt enkelt ofta för att uttrycka att man är förbryllad eller lite förvirrad över någonting.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😕

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😕 ("förvirrat ansikte"), ligger på plats 132 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😕 är oktober, senast hade den ungefär 220 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😕.


Info om emoji förvirrat ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😕. Den huvudgrupp som emojin förvirrat ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just förvirrat ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji förvirrat ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Confused face
🇳🇴 Norska: Forvirret ansikt
🇩🇰 Danska: Forvirret ansigt
🇫🇮 Finska: Hämmentyneet kasvot


Kopiera och använd emoji 😕

Om du vill kopiera emojin förvirrat ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F615

HTML-kod:   😕


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"