Emoji 😋 - Ansikte som njuter av god mat

😋

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😋

En populär emoji med leende ögon och ett stort stängt leende med tungan utstickande ur ena hörnet, nästan som att den slickar sina läppar efter att ha tuggat i sig någonting gott. Används ofta för att uttrycka att en maträtt är utsökt, men kan även användas för att uttrycka att man tycker att en annan person är en riktig läckerbit.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😋

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😋 ("ansikte som njuter av god mat"), ligger på plats 70 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😋 är november, senast hade den ungefär 400 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är december. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😋.


Info om emoji ansikte som njuter av god mat

Här kan du läsa mer om emojin 😋. Den huvudgrupp som emojin ansikte som njuter av god mat hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte som njuter av god mat finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte som njuter av god mat på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face savouring delicious food
🇳🇴 Norska: Smilende ansikt som slikker seg om munnen
🇩🇰 Danska: Smilende ansigt, der slikker sig om munden
🇫🇮 Finska: Huulia nuolevat hymyilevät kasvot


Kopiera och använd emoji 😋

Om du vill kopiera emojin ansikte som njuter av god mat för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F60B

HTML-kod:   😋


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"