Emoji 😶‍🌫️ - Ansikte i molnen

😶‍🌫️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😶‍🌫️

Ett gult ansikte som verkar omgett av vita moln eller av tjock rök. Med sitt något tvetydiga utseende kan emojin antas ha flera betydelser, men vanligtvis brukar den användas för att representera ett något luddigt sinnestillstånd eller att man är förvirrad, men kan även användas för att representera den där lugna känslan som kan uppstå då man är riktigt lycklig. Som ren symbolism används den ibland även för att indikera att det förekommer rök, t.ex. vid en brand eller att någon röker.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2021 som en del av Emoji 13.1.


Info om emoji ansikte i molnen

Här kan du läsa mer om emojin 😶‍🌫️. Den huvudgrupp som emojin ansikte i molnen hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte i molnen finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte i molnen på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face in clouds
🇳🇴 Norska: Ansikt i skyene
🇩🇰 Danska: Ansigt i skyerne
🇫🇮 Finska: Kasvot pilvissä


Kopiera och använd emoji 😶‍🌫️

Om du vill kopiera emojin ansikte i molnen för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F636 200D 1F32B FE0F

HTML-kod:   😶‍🌫️


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"