Emoji 👿 - Argt ansikte med horn

👿

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👿

Ett lila ansikte med ögon som är hopdragna och ögonbryn som är vinklade snett uppåt, munnen ser lite sur ut och förmedlar både missnöje och ilska. Används ofta för att förmedla att man är ordentligt arg eller har onda tankar.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji argt ansikte med horn

Här kan du läsa mer om emojin 👿. Emojin argt ansikte med horn hör till den interna emojigruppen Halloween.  Den huvudgrupp som emojin argt ansikte med horn hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just argt ansikte med horn finns det dock inte några varianter till.


Emoji argt ansikte med horn på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Imp
🇳🇴 Norska: Sint ansikt med horn
🇩🇰 Danska: Vredt ansigt med horn
🇫🇮 Finska: Vihaiset kasvot ja sarvet


Kopiera och använd emoji 👿

Om du vill kopiera emojin argt ansikte med horn för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F47F

HTML-kod:   👿


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"