Emoji 😞 - Besviket ansikte

😞

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😞

Ett gult ansikte med en rejält bister min, stängda ledsna ögon och en surmulen mun. Emojien ser verkligen ut att lida av sorg och ledsamhet. Används för att förmedla en uppsättning olyckliga känslor såsom sorg, besvikelse, stress, ånger eller samvetskval.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji besviket ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😞. Den huvudgrupp som emojin besviket ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just besviket ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji besviket ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Disappointed face
🇳🇴 Norska: Skuffet ansikt
🇩🇰 Danska: Skuffet ansigt
🇫🇮 Finska: Pettyneet kasvot


Kopiera och använd emoji 😞

Om du vill kopiera emojin besviket ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F61E

HTML-kod:   😞


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"