Emoji 😏 - Flinande ansikte på snedden

😏

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😏

Det här är en klassisk emoji som ofta används för att ge uttryck för busighet eller slughet. Med det klassiska leendet på snedden, de kisande ögonen som tittar åt sidan och de höjda ögonbrynen förmedlar verkligen att personen har något busigt på gång. Emojien används inte helt oväntat ofta som flirtredskap.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder 😏 på Snapchat?

På Snapchat betyder det flinande ansiktet på snedden att du är en av personens bästa vänner, men att personen inte är en av dina bästa vänner. Alltså att du får många snaps av personen men att du inte skickar så många tillbaka...


Statistik för emoji 😏

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😏 ("flinande ansikte på snedden"), ligger på plats 42 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😏 är februari, senast hade den ungefär 720 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är oktober. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😏.


Info om emoji flinande ansikte på snedden

Här kan du läsa mer om emojin 😏. Den huvudgrupp som emojin flinande ansikte på snedden hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just flinande ansikte på snedden finns det dock inte några varianter till.


Emoji flinande ansikte på snedden på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Smirking face
🇳🇴 Norska: Ansikt med selvtilfreds smil
🇩🇰 Danska: Ansigt med smørret grin
🇫🇮 Finska: Omahyväiset kasvot


Kopiera och använd emoji 😏

Om du vill kopiera emojin flinande ansikte på snedden för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F60F

HTML-kod:   😏


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"