Emoji 🤢 - Illamående ansikte

🤢

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤢

Ett grönt ansikte med något dystra ögon tillsammans med böjda ögonbryn, och en mun som ser ut att hålla någonting tillbaka. Används ofta för att representera fysisk sjukdom eller att man blir äcklad eller spyfärdig av någonting, då tolkningen ofta är att emojin gör allt den kan för att hålla tillbaka en kräks.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2016 som en del av Emoji 3.0.


Info om emoji illamående ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🤢. Emojin illamående ansikte hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin illamående ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just illamående ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji illamående ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Nauseated face
🇳🇴 Norska: Uvel ansikt
🇩🇰 Danska: Ansigt med kvalme
🇫🇮 Finska: Pahoinvoivat kasvot


Kopiera och använd emoji 🤢

Om du vill kopiera emojin illamående ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F922

HTML-kod:   🤢


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"