Emojis till julafton 2019

Här hittar du emojis förknippade med julafton och allt kopplat till juletider, du kan se hela listan här nedanför och varje emoji är klickbar och leder till en informationssida om just den emojin.

Julafton är gemenskapens högtid

För de allra flesta handlar Julafton mer om tradition och kultur än om religion. Traditionell mat samsas med julklappar när generationer samlas till firande i gemytlig gemenskap. Många värmer sig i ljuset av denna högtid som upplevs som både generös och vacker med julgransljus och ljusstakar som lyser upp vintermörkret. I denna varma decemberfamn skapas också minnen som en hel del återupplever när de själva skapar egna betydelsefulla traditioner och bär ljuset vidare.

Många kan nog också hålla med om att Julafton är dofternas högtid. Skinkan som griljeras i ugnen och köttbullarna på spisen är kulmen på alla veckor av förberedelser. Den varma glöggen som får sällskap av smakrika pepparkakor påminner om gångna jular. I centrum bland alla sinnesupplevelser, dofter och smaker står den gröna och granna julgranen. Doften av gran, tall och skog fyller rummet där granen står. Förväntansfulla barn och vuxna har ofta lagt julklapparna under granen och längtan är stor att få öppna alla klappar.

Det finns också många godhjärtade människor som tänker på de som faktiskt är ensamma under årets största högtid. De människor som inte har vare sig familj, hem eller vänner och som likt flickan med svavelstickorna står utanför och tittar in. Julen handlar också om att dela med sig av både glädje och kärlek, inte minst till de som behöver det mest.