Emoji 📺 - TV

📺

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 📺

Denna emoji föreställer en klassisk så kallad Tjock-TV, det vill säga en sådan TV som man använde innan platt-TV:n gjorde sitt intåg i våra liv. Vissa plattformar visar även denna emoji som en platt-TV, men t.ex. Google som tidigare också gjorde det har numer återgått till att visa en vanlig tjock-TV. Emojin används ofta i sammanhang som har med TV eller TV-sändningar att göra, samt film och TV-spel. Här kan du läsa vidare om hur en tjock-TV fungerar.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji tv

Här kan du läsa mer om emojin 📺. Emojin tv hör till den interna emojigruppen Julafton.  Den huvudgrupp som emojin tv hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 229 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just tv finns det dock inte några varianter till.


Emoji tv på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Television
🇳🇴 Norska: Fjernsyn
🇩🇰 Danska: Fjernsyn
🇫🇮 Finska: Televisio


Kopiera och använd emoji 📺

Om du vill kopiera emojin tv för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F4FA

HTML-kod:   📺


Andra emojis i gruppen "objekt och saker"