Emoji 🔫 - Vattenpistol

🔫

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🔫

Denna emoji föreställer en leksakspistol, eller vanligtvis en vattenpistol. Från början var det dock inte så, utan då föreställde emojin faktiskt en riktigt pistol. Det var först runt 2016 som den började bytas ut mot en leksakspistol, då Apple blev de första att byta ut den mot en vattenpistol.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder 🔫 som politisk symbol?

Har du någon gång funderat på vad vattenpistolen betyder bland folk som diskuterar politik på t.ex. Twitter? I politiska sammanhang används vattenpistolen ofta för att uttrycka ett allmänt ogillande av vänstern och vänsterpolitik, där symboliken är att man anser att vänstern kan behöva ett ansiktssprut för att "nyktra till". Framför allt är vanlig att ha 🔫 bredvid sitt namn på Twitter, där man då brukar säga att man tillhör vattenpistolshögern.

Info om emoji vattenpistol

Här kan du läsa mer om emojin 🔫. Den huvudgrupp som emojin vattenpistol hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 220 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just vattenpistol finns det dock inte några varianter till.

Emoji vattenpistol på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Water Pistol
🇳🇴 Norska: Vannpistol
🇩🇰 Danska: Vandpistol
🇫🇮 Finska: Vesipyssy

Kopiera och använd emoji 🔫

Om du vill kopiera emojin vattenpistol för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F52B

HTML-kod:   🔫

Andra emojis i gruppen "objekt och saker"