Emoji Vattenpistol

🔫

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji vattenpistol

Här hittar du emojin vattenpistol avbildad i stor storlek. Den huvudgrupp som emojin vattenpistol hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 194 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just vattenpistol finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder 🔫?

Denna emoji föreställer en leksakspistol, eller vanligtvis en vattenpistol. Från början var det dock inte så, utan då föreställde emojin faktiskt en riktigt pistol. Det var först runt 2016 som den började bytas ut mot en leksakspistol, då Apple blev de första att byta ut den mot en vattenpistol.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Emoji vattenpistol på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin vattenpistol heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Water Pistol
🇳🇴 Norska: Vannpistol
🇩🇰 Danska: Vandpistol
🇫🇮 Finska: Vesipyssy

Kopiera och använd emoji vattenpistol

Om du vill kopiera emojin vattenpistol för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji vattenpistol kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji vattenpistol

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F52B

HTML-kod:   🔫

Andra emojis i gruppen "objekt och saker"