Emoji 🔌 - Elkontakt

🔌

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🔌

Denna emoji föreställer en klassisk elkontakt, som används för att ta ström från ett eluttag. Avbildas allt som oftast som en svart kontakt med guld- eller silverfärgade stift. Elkontakter och eluttag ser generellt sett olika ut på olika delar av världen, därför kan även denna emoji skifta lite beroende på vilken enhet och operativsystem man har. Här kan du läsa vidare om olika eluttag i länder.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji elkontakt

Här kan du läsa mer om emojin 🔌. Den huvudgrupp som emojin elkontakt hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 229 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just elkontakt finns det dock inte några varianter till.


Emoji elkontakt på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Electric plug
🇳🇴 Norska: Elektrisk støpsel
🇩🇰 Danska: Elstik
🇫🇮 Finska: Virtapistoke


Kopiera och använd emoji 🔌

Om du vill kopiera emojin elkontakt för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F50C

HTML-kod:   🔌


Andra emojis i gruppen "objekt och saker"