Emoji 💶 - Sedel med eurotecken

💶

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Valutan euro 💶

Den europeiska valutan Euro är enligt många en riktig framgångssaga, medan andra inte tycker att den är någon riktig hit. Vad man skall tycka om detta finns så klart inget facit för, man får helt enkelt bilda sig en egen uppfattning och läsa på så gott det går. En riktigt bra utgångspunkt för att läsa mer om Euron och Europa är sajten Eurokurs.nu, där de skriver ingående inte bara om Eurons historia utan även om EU:s historia och om alla olika EU-länder (och icke EU-länder) som använder Euron som sin valuta. Så surfa gärna vidare till deras sidor om valutan euro och bilda dig en egen uppfattning, är du positiv eller negativ till Euron som valuta?.


Info om emoji sedel med eurotecken

Här kan du läsa mer om emojin 💶. Den huvudgrupp som emojin sedel med eurotecken hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 229 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just sedel med eurotecken finns det dock inte några varianter till.


Emoji sedel med eurotecken på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Banknote with euro sign
🇳🇴 Norska: Eurosedler
🇩🇰 Danska: Eurosedler
🇫🇮 Finska: Euron seteleitä


Kopiera och använd emoji 💶

Om du vill kopiera emojin sedel med eurotecken för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F4B6

HTML-kod:   💶


Andra emojis i gruppen "objekt och saker"