Emoji 💎 - Ädelsten

💎

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💎

Denna emoji föreställer en typisk ädelsten formad så som man generellt sett förväntar sig att en diamant är formad, med en lystrande blåvit färg så som diamanter bör glänsa. Diamant emojin används ofta i samband man pratar om just diamanter eller juveler, och ofta i sammanhang där man också pratar både bildligt och bokstavligt om saker såsom skönhet, rikedom, förfining och diamanter överlag.


Info om emoji ädelsten

Här kan du läsa mer om emojin 💎. Den huvudgrupp som emojin ädelsten hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 229 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ädelsten finns det dock inte några varianter till.


Emoji ädelsten på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Gem stone
🇳🇴 Norska: Edelsten
🇩🇰 Danska: Ædelsten
🇫🇮 Finska: Jalokivi


Kopiera och använd emoji 💎

Om du vill kopiera emojin ädelsten för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F48E

HTML-kod:   💎


Andra emojis i gruppen "objekt och saker"