Emoji 🧭 - Kompass

🧭

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🧭

Denna emoji föreställer en generisk magnetisk kompass, med en kompassnål som oftast är röd på ena sidan och vit på andra sidan. Kompasser används generellt för navigering, och det är oftast även i sådana sammanhang som denna emoji används, för t.ex. texter och kommentarer som har med resor, utforskande eller navigering att göra. Ibland används dock även emojin på ett metaforiskt sätt i form av en moralkompass. Här kan du läsa vidare om hur en kompass fungerar.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2018 som en del av Emoji 11.0.


Info om emoji kompass

Här kan du läsa mer om emojin 🧭. Den huvudgrupp som emojin kompass hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 229 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just kompass finns det dock inte några varianter till.


Emoji kompass på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Compass
🇳🇴 Norska: Kompass
🇩🇰 Danska: Kompas
🇫🇮 Finska: Kompassi


Kopiera och använd emoji 🧭

Om du vill kopiera emojin kompass för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F9ED

HTML-kod:   🧭


Andra emojis i gruppen "objekt och saker"