Emoji 🩸 - Bloddroppe

🩸

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🩸

Denna emoji är tänkt att föreställa en rödfärgad bloddroppe, och faktum är att denna emoji har blivit väldigt omdebatterad och verkligen förd i ljuset sedan den blev en del av de andra emojisarna. Anledningen till varför den har blivit omdebatterad är för att många menar att tanken med emojin är att den skall föra tankarna till menstruation, att på ett sätt synliggöra det som alla kvinnor måste gå igenom. Men den kan givetvis även användas för att representera andra saker, som t.ex. donation av blod eller helt enkelt blödning till följd av en vanlig skada.


Info om emoji bloddroppe

Här kan du läsa mer om emojin 🩸. Emojin bloddroppe hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Mors dag, Internationella kvinnodagen.  Den huvudgrupp som emojin bloddroppe hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 229 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just bloddroppe finns det dock inte några varianter till.


Emoji bloddroppe på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Drop of blood
🇳🇴 Norska: Dråpe blod
🇩🇰 Danska: Dråbe blod
🇫🇮 Finska: Pisara verta


Kopiera och använd emoji 🩸

Om du vill kopiera emojin bloddroppe för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1FA78

HTML-kod:   🩸


Andra emojis i gruppen "objekt och saker"