Emoji 🎏 - Karpdrake

🎏

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🎏

Denna emoji är en av de många emojis som har en stark japansk koppling. Emojin föreställer en drake i form av två karpfiskar som sitter fast i en guldstång. På japanska kallas denna karpdrake för koinobori, och ses framför allt vanligen under barnens dag-firandet i Japan som äger rum den 5 maj.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji karpdrake

Här kan du läsa mer om emojin 🎏. Den huvudgrupp som emojin karpdrake hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 229 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just karpdrake finns det dock inte några varianter till.


Emoji karpdrake på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Carp streamer
🇳🇴 Norska: Koi-nobori
🇩🇰 Danska: Karpevimpel
🇫🇮 Finska: Karppiviiri


Kopiera och använd emoji 🎏

Om du vill kopiera emojin karpdrake för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F38F

HTML-kod:   🎏


Andra emojis i gruppen "objekt och saker"