Emojis till mors dag 2019

Här hittar du emojis till mors dag, du kan se hela listan här nedanför och varje emoji är klickbar och leder till en informationssida om just den emojin.

Mors dag - alla mammors högtidsdag

En gång om året har sveriges alla mammor en alldeles egen högtidsdag som infaller den sista söndagen i maj. Trenden att fira mammor på detta sätt kommer ursprungligen från USA men det finns också liknande högtider i England som härrör från 1600-talet. 1914 blev Mors dag en erkänd helgdag i USA och trenden spred sig över världen. Seden nådde Sverige 1919 men har först på senare år fått den omfattning den har idag.

Själva firandet går helt enkelt ut på att fira och hedra sin mamma på det sätt man själv finner bäst. Vanligast förekommande är att man antingen besöker mamman i fråga eller skickar kort alternativt blommor. Fortfarande är det många som inte alls uppmärksammar denna dag i någon större utsträckning utan är av den uppfattningen att firandet mest är till för affärerna med fokus på att handeln ska tjäna pengar.

Många flaggar men faktum är att Mors dag i själva verket inte är någon officiell flaggdag. Att en mamma har en alldeles speciell plats i hjärtat hos sina barn är självklart och att det finns en särskild dag att ge henne lite extra uppmärksamhet på är inte fel. Denna trend finns idag i de flesta av världens alla länder men firas på olika dagar i respektive land.