Emoji.se/Särskilda dagar/Alla hjärtans dag

Emojis till alla hjärtans dag 2019

Här hittar du emojis förknippade med alla hjärtans dag och kärlek, du kan se hela listan här nedanför och varje emoji är klickbar och leder till en informationssida om just den emojin.

Alla hjärtans dag - en kärlekshögtid

Alla hjärtans dag är en högtidsdag då man firar kärlek och vänskap. Den infaller den 14 februari varje år och firas genom att människor köper presenter till älskade och vänner.

Högtiden har sina rötter i den katolska kyrkans firande av helgonet Sankt Valentin som började firas redan under 400-talet. Vem Sankt Valentin egentligen var eller vad han gjorde är inte helt känt då det finns många som delar namnet. Den religiösa kopplingen till alla hjärtans dag som den är känd idag får därför påstås vara svag. Det var från början en strikt religiös högtid men den kom under medeltiden att alltmer förknippas med romantik och kärlek. Skiftet till att bli mer av en sekulär högtid antas bero på folkliga föreställningar om att fåglar sökte och fann sina partners under februari månad.

Precis som med halloween så har det moderna firandet av alla hjärtans dag präglats mycket av amerikansk kultur. Högtiden började firas i Sverige under 1960-talet, delvis som en följd av att den lanserades kommersiellt.

Idag är det en högtid som förknippas med att man ger partners och vänner presenter i form av till exempel hjärtformat godis, kort med mera. Inte minst blommor, handeln uppger att det varje år säljs över fyra miljoner rosor i Sverige i samband med alla hjärtans dag.