Emoji 😗 - Pussande ansikte

😗

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😗

En klassisk emoji, ett gult ansikte med enkla öppna ögon och läpparna formade som en pussmun som ger en puss. Används för att på ett enkelt och milt sätt uttrycka känslor av kärlek och tillgivenhet.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😗

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😗 ("pussande ansikte"), ligger på plats 78 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😗 är juli, senast hade den ungefär 390 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är december. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😗.


Info om emoji pussande ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😗. Emojin pussande ansikte hör till den interna emojigruppen Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin pussande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just pussande ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji pussande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Kissing face
🇳🇴 Norska: Kyssende ansikt
🇩🇰 Danska: Kyssende ansigt
🇫🇮 Finska: Suutelevat kasvot


Kopiera och använd emoji 😗

Om du vill kopiera emojin pussande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F617

HTML-kod:   😗


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"