Emoji 😥 - Besviket men lättat ansikte

😥

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😥

Ett gult ansikte med böjda ögonbryn och något bekymrade ögon, en ganska sammanknipen mun som ser något ledsen ut och en stor svettdroppe som rinner från pannan. Är tänkt att användas för att uttrycka att man är något ledsen eller upprörd, men ändå lättad att saker inte blev värre än de blev. Det kan handla om t.ex. en olycka som såg värre ut än den var eller att man till exempel hade en väldig tur i oturen.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😥

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😥 ("besviket men lättat ansikte"), ligger på plats 167 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😥 är oktober, senast hade den ungefär 160 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är november. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😥.


Info om emoji besviket men lättat ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😥. Emojin besviket men lättat ansikte hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin besviket men lättat ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just besviket men lättat ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji besviket men lättat ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Disappointed but relieved face
🇳🇴 Norska: Skuffet, men lettet ansikt
🇩🇰 Danska: Skuffet, men lettet ansigt
🇫🇮 Finska: Pettyneet, mutta helpottuneet kasvot


Kopiera och använd emoji 😥

Om du vill kopiera emojin besviket men lättat ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F625

HTML-kod:   😥


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"