Emoji 😰 - Ansikte med öppen mun och kallsvett

😰

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😰

Ett gult ansikte med en blek blå panna, böjda ögonbryn med något bekymrade ögon och ganska sammanknipen mun, med en stor svettdroppe som rinner från pannan. Används ofta för att uttrycka känslor såsom att man är kallsvettig, besviken, rädd, ångestfylld eller ledsen.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😰

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😰 ("ansikte med öppen mun och kallsvett"), ligger på plats 148 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😰 är februari, senast hade den ungefär 190 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är mars. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😰.


Info om emoji ansikte med öppen mun och kallsvett

Här kan du läsa mer om emojin 😰. Emojin ansikte med öppen mun och kallsvett hör till de interna emojigrupperna Halloween, Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin ansikte med öppen mun och kallsvett hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med öppen mun och kallsvett finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med öppen mun och kallsvett på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with open mouth and cold sweat
🇳🇴 Norska: Ansikt med åpen munn og kaldsvette
🇩🇰 Danska: Ansigt med åben mund og koldsved
🇫🇮 Finska: Avoin suu ja kylmä hiki


Kopiera och använd emoji 😰

Om du vill kopiera emojin ansikte med öppen mun och kallsvett för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F630

HTML-kod:   😰


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"