Emoji 🤡 - Clown-ansikte

🤡

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤡

En klassisk cirkus- eller födelsedagsclown, med vitt ansiktssmink och en röd näsa ackompanjerat av överdrivna ögon och ett gigantiskt leende med enorma läppar och två röda hårtussar. Används ofta för att förmedla att någon är lite busig eller tokig, eller att man tycker att någon är korkad eller att någonting är otäckt eller läskigt.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2016 som en del av Emoji 3.0.

Info om emoji clown-ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🤡. Emojin clown-ansikte hör till den interna emojigruppen Halloween.  Den huvudgrupp som emojin clown-ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 448 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just clown-ansikte finns det dock inte några varianter till.

Emoji clown-ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Clown face
🇳🇴 Norska: Klovneansikt
🇩🇰 Danska: Klovneansigt
🇫🇮 Finska: Pellen pää

Kopiera och använd emoji 🤡

Om du vill kopiera emojin clown-ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F921

HTML-kod:   🤡

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"