Emoji Småleende ansikte

🙂

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji småleende ansikte

Här hittar du emojin småleende ansikte avbildad i stor storlek. Den huvudgrupp som emojin småleende ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 356 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just småleende ansikte finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder 🙂

Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och ett smalt och stängt leende, ganska neutralt. Skall uttrycka positiva, glada och vänliga känslor, men kan ibland uppfattas som och användas för att uttrycka ironi eller att vara nedlåtande - nästan som att man säger att någonting är okej, även fast det egentligen inte är det.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Emoji småleende ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin småleende ansikte heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Slightly frowning face
🇳🇴 Norska: Lett smilende ansikt
🇩🇰 Danska: En anelse smilende ansigt
🇫🇮 Finska: Hienoisesti hymyilevät kasvot

Kopiera och använd emoji småleende ansikte

Om du vill kopiera emojin småleende ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji småleende ansikte kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji småleende ansikte

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F642

HTML-kod:   🙂

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"