Emoji 🙂 - Småleende ansikte

🙂

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🙂

Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och ett smalt och stängt leende, ganska neutralt. Skall uttrycka positiva, glada och vänliga känslor, men kan ibland uppfattas som och användas för att uttrycka ironi eller att vara nedlåtande - nästan som att man säger att någonting är okej, även fast det egentligen inte är det. På ett sätt kan den ibland också upplevas som ganska passivt aggressiv.


Statistik för emoji 🙂

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🙂 ("småleende ansikte"), ligger på plats 55 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🙂 är december, senast hade den ungefär 580 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är januari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🙂.


Info om emoji småleende ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🙂. Den huvudgrupp som emojin småleende ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just småleende ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji småleende ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Slightly smiling face
🇳🇴 Norska: Lett smilende ansikt
🇩🇰 Danska: En anelse smilende ansigt
🇫🇮 Finska: Hienoisesti hymyilevät kasvot


Kopiera och använd emoji 🙂

Om du vill kopiera emojin småleende ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F642

HTML-kod:   🙂


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"