Emoji 🫡 - Ansikte som gör honnör

🫡

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🫡

Denna emoji föreställer ett gult ansikte med ett allvarligt ansiktsuttryck, som har ena handen uppe vid pannan och gör honnör. Används framför allt för att visa respekt för någon eller någonting.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2022 som en del av Emoji 14.0.


Info om emoji ansikte som gör honnör

Här kan du läsa mer om emojin 🫡. Den huvudgrupp som emojin ansikte som gör honnör hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte som gör honnör finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte som gör honnör på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Saluting face
🇳🇴 Norska: Ansikt som hilser
🇩🇰 Danska: Ansigt, der hilser
🇫🇮 Finska: Kasvot, jotka tervehtivät


Kopiera och använd emoji 🫡

Om du vill kopiera emojin ansikte som gör honnör för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1FAE1

HTML-kod:   🫡


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"