Emoji 🤯 - Exploderande huvud

🤯

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤯

Ett gult ansikte med en öppen mun och ett allmänt ganska förvånat ansiktsuttryck. Ovansidan av emojin är utformat som en explosion av atombomb-typ med ett stort svampmoln som stiger upp ur emojin. Ofta används denna emoji för at uttrycka ilska, att man är fruktansvärt förbannad - men den kan även användas för att uttrycka att man har fått sitt mind blown så att säga, alltså att man är i shock av t.ex. beundran (eller förundran).

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2017 som en del av Emoji 5.0.


Statistik för emoji 🤯

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🤯 ("exploderande huvud"), ligger på plats 91 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🤯 är februari, senast hade den ungefär 370 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är maj. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🤯.


Info om emoji exploderande huvud

Här kan du läsa mer om emojin 🤯. Den huvudgrupp som emojin exploderande huvud hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just exploderande huvud finns det dock inte några varianter till.


Emoji exploderande huvud på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Exploding head
🇳🇴 Norska: Hode som eksploderer
🇩🇰 Danska: Eksploderende hoved
🇫🇮 Finska: Räjähtävä pää


Kopiera och använd emoji 🤯

Om du vill kopiera emojin exploderande huvud för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F92F

HTML-kod:   🤯


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"