Emoji 😱 - Ansikte som skriker av fasa

😱

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😱

Ett gult ansikte med händerna hårt pressade mot emojins kinder, en vidöppen mun och stora kritvita ögon, och med en panna som är blekt blåfärgad. Tanken med emojin är att förmedla att den skriker av skräck, eller blir alldeles skräckslagen. Man har tagit inspiration från den kända målningen Skriet av den välkände norske konstnären Edvard Munch.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji ansikte som skriker av fasa

Här kan du läsa mer om emojin 😱. Emojin ansikte som skriker av fasa hör till de interna emojigrupperna Halloween, Sista april.  Den huvudgrupp som emojin ansikte som skriker av fasa hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte som skriker av fasa finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte som skriker av fasa på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face screaming in fear
🇳🇴 Norska: Ansikt som skriker av frykt
🇩🇰 Danska: Ansigt, der skriger af frygt
🇫🇮 Finska: Pelosta huutavat kasvot


Kopiera och använd emoji 😱

Om du vill kopiera emojin ansikte som skriker av fasa för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F631

HTML-kod:   😱


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"