Emoji 👺 - Japanskt troll

👺

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👺

En illröd mask med en lång näsa, arga ögon och buskiga ögonbryn och mustasch, pannan är rynkad. Föreställer en figur som kallas "tengu" i den japanska mytologin. Tengun är en ond demonliknande varelse som förför och leder människor in i kätteri.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji japanskt troll

Här kan du läsa mer om emojin 👺. Emojin japanskt troll hör till de interna emojigrupperna Halloween, Sista april.  Den huvudgrupp som emojin japanskt troll hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just japanskt troll finns det dock inte några varianter till.


Emoji japanskt troll på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Japanese goblin
🇳🇴 Norska: Japansk troll
🇩🇰 Danska: Japansk trold
🇫🇮 Finska: Japanilainen trolli


Kopiera och använd emoji 👺

Om du vill kopiera emojin japanskt troll för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F47A

HTML-kod:   👺


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"