Emoji 🫰 - Hand med korsat pekfinger och tumme

🫰

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🫰

Denna emoji föreställer en hand där pekfingret och tummen är korsade, medan övriga fingrar är ihopslagna som en knuten näve. Emojin används huvudsakligen för att representera pengar, lyx och dyra saker. Men den kan även användas för att representera att knäppa med fingrarna. En annan intressant aspekt är att detta uttryck med handen även har populariserats under 2010 talet i Sydkorea, där K-pop stjärnor använder detta för att uttrycka kärlek. Finger kombinationen kallas där för fingerhjärta.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2022 som en del av Emoji 14.0.


Statistik för emoji 🫰

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🫰 ("hand med korsat pekfinger och tumme"), ligger på plats 88 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🫰 är mars, senast hade den ungefär 470 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är april. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🫰.


Andra varianter av emoji "hand med korsat pekfinger och tumme"

Hand med korsat pekfinger och tumme är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

🫰🏻

Vad betyder 🫰🏻

Emojin 🫰🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "hand med korsat pekfinger och tumme, ljus hudfärg" och representerar emojin hand med korsat pekfinger och tumme med ljus hudfärg.

🫰🏼

Vad betyder 🫰🏼

Emojin 🫰🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "hand med korsat pekfinger och tumme, beige hudfärg" och representerar emojin hand med korsat pekfinger och tumme med beige hudfärg.

🫰🏽

Vad betyder 🫰🏽

Emojin 🫰🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "hand med korsat pekfinger och tumme, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin hand med korsat pekfinger och tumme med ljusbrun hudfärg.

🫰🏾

Vad betyder 🫰🏾

Emojin 🫰🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "hand med korsat pekfinger och tumme, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin hand med korsat pekfinger och tumme med mörkbrun hudfärg.

🫰🏿

Vad betyder 🫰🏿

Emojin 🫰🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "hand med korsat pekfinger och tumme, mörk hudfärg" och representerar emojin hand med korsat pekfinger och tumme med mörk hudfärg.


Info om emoji hand med korsat pekfinger och tumme

Här kan du läsa mer om emojin 🫰. Den huvudgrupp som emojin hand med korsat pekfinger och tumme hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just hand med korsat pekfinger och tumme finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji hand med korsat pekfinger och tumme på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Hand with index finger and thumb crossed
🇳🇴 Norska: Hånd med krysset pekefinger og tommel
🇩🇰 Danska: Hånd med krydset pegefinger og tommelfinger
🇫🇮 Finska: Käsi, jossa etusormi ja peukalo ristissä


Kopiera och använd emoji 🫰

Om du vill kopiera emojin hand med korsat pekfinger och tumme för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1FAF0

HTML-kod:   🫰


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"