Emoji 👾 - Rymdmonster

👾

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👾

Denna emoji föreställer ett rymdmonster så som de ofta framställs i äldre datorspel såsom t.ex. Space Invaders, tänk 8-bit-grafik och gamla shoot em up-spel på arkadmaskiner eller gamla TV-spel som Nintendo, Sega och Intellivision. Helt enkelt en riktig retro-variant av ett rymdmonster såsom Elder Millennials är van vid att se dem. Används ofta i sammanhang där man talar om rymden och liv utanför jorden, men även lika ofta när det handlar om TV- eller dator-spel och annat relaterat till gaming och pop-kultur.


Statistik för emoji 👾

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 👾 ("rymdmonster"), ligger på plats 349 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 👾 är oktober, senast hade den ungefär 110 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 👾.


Info om emoji rymdmonster

Här kan du läsa mer om emojin 👾. Emojin rymdmonster hör till den interna emojigruppen Halloween.  Den huvudgrupp som emojin rymdmonster hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just rymdmonster finns det dock inte några varianter till.


Emoji rymdmonster på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Alien monster
🇳🇴 Norska: Romvesen monster
🇩🇰 Danska: Fremmed uhyre
🇫🇮 Finska: Avaruushirviö


Kopiera och använd emoji 👾

Om du vill kopiera emojin rymdmonster för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F47E

HTML-kod:   👾


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"