Emoji 🤐 - Ansikte med blixtlåsmun

🤐

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤐

Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och en mun som är stängd genom att den är försedd med ett blixtlås. Generellt sett representerar hemligheter, att man lovar att hålla en hemlighet eller att man vill att någon skall vara tyst om det man just berättat, men den kan även användas när man vill att någon skall sluta prata, t.ex. "zip it"!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 🤐

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🤐 ("ansikte med blixtlåsmun"), ligger på plats 168 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🤐 är januari, senast hade den ungefär 160 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🤐.


Info om emoji ansikte med blixtlåsmun

Här kan du läsa mer om emojin 🤐. Den huvudgrupp som emojin ansikte med blixtlåsmun hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med blixtlåsmun finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med blixtlåsmun på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Zipper-mouth face
🇳🇴 Norska: Ansikt med glidelås til munn
🇩🇰 Danska: Ansigt med lynlåsmund
🇫🇮 Finska: Kasvot ja vetoketjusuu


Kopiera och använd emoji 🤐

Om du vill kopiera emojin ansikte med blixtlåsmun för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F910

HTML-kod:   🤐


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"