Emoji 🤤 - Dregglande ansikte

🤤

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤤

Ett gult ansikte med stängda nedåtvinklade ögon och ögonbryn som matchar vinkeln, med det ena ögonbrynet något höjt, ur munnen som är halvöppen rinner saliv eller dregel ur ena hörnet. Används ofta för att uttrycka åtrå, framför allt att sådan åtrå som handlar om utsökt mat eller godis, men även sådan åtrå som handlar om en annan person som man tycker är attraktiv eller sexig. Ibland används den även för att uttrycka att man är sömnig, eller att man dreglar i sömnen.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2016 som en del av Emoji 3.0.


Statistik för emoji 🤤

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🤤 ("dregglande ansikte"), ligger på plats 122 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🤤 är februari, senast hade den ungefär 230 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är oktober. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🤤.


Info om emoji dregglande ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🤤. Den huvudgrupp som emojin dregglande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just dregglande ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji dregglande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Drooling face
🇳🇴 Norska: Siklende ansikt
🇩🇰 Danska: Savlende ansigt
🇫🇮 Finska: Kuolaavat kasvot


Kopiera och använd emoji 🤤

Om du vill kopiera emojin dregglande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F924

HTML-kod:   🤤


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"