Emoji 🤘 - Corna-hand (rock on)

🤘

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤘

Denna emoji föreställer ett av de allra kändaste handtecknen, Corna, eller på engelska: Sign of the Horns. I gammal bemärkelse användes den ofta i medelhavsländerna där man menade att Corna-gesten skulle skydda mot onda ögat. Numer (sedan 1970-talet-ish) används Corna-handen dock oftast av hårdrockare eller sådana som lyssnar på heavy metal, framför allt under konserter.


Andra varianter av emoji "corna-hand (rock on)"

Corna-hand (rock on) är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

🤘🏻
Corna-hand, ljus hudfärg
🤘🏼
Corna-hand, beige hudfärg
🤘🏽
Corna-hand, ljusbrun hudfärg
🤘🏾
Corna-hand, mörkbrun hudfärg
🤘🏿
Corna-hand, mörk hudfärg

Info om emoji corna-hand (rock on)

Här kan du läsa mer om emojin 🤘. Den huvudgrupp som emojin corna-hand (rock on) hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just corna-hand (rock on) finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji corna-hand (rock on) på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Sign of the horns
🇳🇴 Norska: Rocketegn
🇩🇰 Danska: Rocktegn
🇫🇮 Finska: Pirunsarvet


Kopiera och använd emoji 🤘

Om du vill kopiera emojin corna-hand (rock on) för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F918

HTML-kod:   🤘


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"