Emoji ✋ - Uppräckt handEmojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ✋

Denna emoji föreställer en uppsträckt och öppen handflata med fingrarna pekande uppåt, som även visar handflatan för åskådaren. Används ibland för att indikera "stopp", men även för att representera en high-five.

Info om emoji uppräckt hand

Här kan du läsa mer om emojin ✋. Den huvudgrupp som emojin uppräckt hand hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 433 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just uppräckt hand finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.

Emoji uppräckt hand på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Raised hand
🇳🇴 Norska: Hevet hånd
🇩🇰 Danska: Hævet hånd
🇫🇮 Finska: Kohotettu käsi

Andra varianter av emoji "uppräckt hand"


Kopiera och använd emoji ✋

Om du vill kopiera emojin uppräckt handför att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   270B

HTML-kod:   ✋

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!