Emoji ✋ - Uppräckt handEmojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ✋

Denna emoji föreställer en uppsträckt och öppen handflata med fingrarna pekande uppåt, som även visar handflatan för åskådaren. Används ibland för att indikera "stopp", men även för att representera en high-five.


Andra varianter av emoji "uppräckt hand"

Uppräckt hand är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

✋🏻

Vad betyder ✋🏻

Emojin ✋🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppräckt hand, ljus hudfärg" och representerar emojin uppräckt hand med ljus hudfärg.

✋🏼

Vad betyder ✋🏼

Emojin ✋🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppräckt hand, beige hudfärg" och representerar emojin uppräckt hand med beige hudfärg.

✋🏽

Vad betyder ✋🏽

Emojin ✋🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppräckt hand, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin uppräckt hand med ljusbrun hudfärg.

✋🏾

Vad betyder ✋🏾

Emojin ✋🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppräckt hand, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin uppräckt hand med mörkbrun hudfärg.

✋🏿

Vad betyder ✋🏿

Emojin ✋🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppräckt hand, mörk hudfärg" och representerar emojin uppräckt hand med mörk hudfärg.


Info om emoji uppräckt hand

Här kan du läsa mer om emojin ✋. Emojin uppräckt hand hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin uppräckt hand hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just uppräckt hand finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji uppräckt hand på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Raised hand
🇳🇴 Norska: Hevet hånd
🇩🇰 Danska: Hævet hånd
🇫🇮 Finska: Kohotettu käsi


Kopiera och använd emoji ✋

Om du vill kopiera emojin uppräckt hand för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   270B

HTML-kod:   ✋


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"