Emoji 😜 - Ansikte med utsträckt tunga som blinkar med ett öga

😜

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😜

Ett gult ansikte med en utstickande tunga som lipar och ett öga som är stängt, som att det blinkar. Används framför allt för att förmedla känslor av att någonting är roligt eller tokigt, eller att man skojar friskt.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😜

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😜 ("ansikte med utsträckt tunga som blinkar med ett öga"), ligger på plats 41 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😜 är oktober, senast hade den ungefär 650 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är november. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😜.


Info om emoji ansikte med utsträckt tunga som blinkar med ett öga

Här kan du läsa mer om emojin 😜. Den huvudgrupp som emojin ansikte med utsträckt tunga som blinkar med ett öga hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med utsträckt tunga som blinkar med ett öga finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med utsträckt tunga som blinkar med ett öga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with stuck-out tongue and winking eye
🇳🇴 Norska: Blunkende ansikt med tungen ut
🇩🇰 Danska: Blinkende ansigt, som rækker tunge
🇫🇮 Finska: Silmää iskevät kasvot ulostyönnetyllä kielellä


Kopiera och använd emoji 😜

Om du vill kopiera emojin ansikte med utsträckt tunga som blinkar med ett öga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F61C

HTML-kod:   😜


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"