Emoji 🙏 - Sammanpressade händer

🙏

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🙏

Denna emoji föreställer två händer som är sammanpressade på ett bedjande sätt. Emojin används därför ofta för att ge uttryck för bön, men den huvudsakliga betydelsen kommer från den japanska kulturen där denna gest framför allt används för att uttrycka "tack" eller "snälla". Ibland ser man även att folk använder denna emoji för att representera en high-five.


Statistik för emoji 🙏

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🙏 ("sammanpressade händer"), ligger på plats 4 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🙏 är oktober, senast hade den ungefär 2070 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är januari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🙏.


Andra varianter av emoji "sammanpressade händer"

Sammanpressade händer är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

🙏🏻

Vad betyder 🙏🏻

Emojin 🙏🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "sammanpressade händer, ljus hudfärg" och representerar emojin sammanpressade händer med ljus hudfärg.

🙏🏼

Vad betyder 🙏🏼

Emojin 🙏🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "sammanpressade händer, beige hudfärg" och representerar emojin sammanpressade händer med beige hudfärg.

🙏🏽

Vad betyder 🙏🏽

Emojin 🙏🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "sammanpressade händer, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin sammanpressade händer med ljusbrun hudfärg.

🙏🏾

Vad betyder 🙏🏾

Emojin 🙏🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "sammanpressade händer, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin sammanpressade händer med mörkbrun hudfärg.

🙏🏿

Vad betyder 🙏🏿

Emojin 🙏🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "sammanpressade händer, mörk hudfärg" och representerar emojin sammanpressade händer med mörk hudfärg.


Info om emoji sammanpressade händer

Här kan du läsa mer om emojin 🙏. Emojin sammanpressade händer hör till de interna emojigrupperna Påsk, Thanksgiving.  Den huvudgrupp som emojin sammanpressade händer hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just sammanpressade händer finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji sammanpressade händer på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Person with folded hands
🇳🇴 Norska: Sammenpressede hender
🇩🇰 Danska: Sammentrykkede hænder
🇫🇮 Finska: Yhteen puristetut kädet


Kopiera och använd emoji 🙏

Om du vill kopiera emojin sammanpressade händer för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F64F

HTML-kod:   🙏


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"