Emoji 🤒 - Ansikte med termometer

🤒

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤒

Ett gult ansikte med enkla ögon och något böjda ledsna ögonbryn, rosiga kinder och en stängd mun där det sticker ut en termometer. Används framför allt för att förmedla att en person har feber och är sjuk, men används även för att representera sjukdom rent allmänt.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji ansikte med termometer

Här kan du läsa mer om emojin 🤒. Emojin ansikte med termometer hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin ansikte med termometer hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med termometer finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med termometer på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with thermometer
🇳🇴 Norska: Ansikt med termometer
🇩🇰 Danska: Ansigt med termometer
🇫🇮 Finska: Kasvot ja kuumemittari


Kopiera och använd emoji 🤒

Om du vill kopiera emojin ansikte med termometer för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F912

HTML-kod:   🤒


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"