Emoji 😯 - Tystat ansikte

😯

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😯

Ett gult ansikte med ganska små men ändå öppna ögon, som ser något förvånade ut. Ögonbrynen är höjda och vinklade snett nedåt, utåt sett. Munnen är öppen och förmedlar en känsla av förvåning, ungefär som när man blir tillsagd men inte förstår varför man blivit tillsagd. Används ofta för att uttrycka just att vara överraskad eller i vissa fall även skam.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji tystat ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😯. Den huvudgrupp som emojin tystat ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 472 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just tystat ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji tystat ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Hushed face
🇳🇴 Norska: Overrasket ansikt
🇩🇰 Danska: Forbavset ansigt med åben mund
🇫🇮 Finska: Yllättyneet kasvot


Kopiera och använd emoji 😯

Om du vill kopiera emojin tystat ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F62F

HTML-kod:   😯


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"