Emoji 🤫 - Hyssjande ansikte

🤫

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤫

Ett gult ansikte med öppna och något lekfulla ögon och med pekfingret uppsträckt över en stängd mun som om emojin säger shh! Är tänkt att användas för att förmedla tystnad eller hemligheter, eller helt enkelt att man skall vara diskret om någonting man snart skall få höra..

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2017 som en del av Emoji 5.0.


Info om emoji hyssjande ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🤫. Den huvudgrupp som emojin hyssjande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just hyssjande ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji hyssjande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Shushing Face
🇳🇴 Norska: Ansikt som hysjer
🇩🇰 Danska: Tyssende ansigt
🇫🇮 Finska: Hyssyttelevät kasvot


Kopiera och använd emoji 🤫

Om du vill kopiera emojin hyssjande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F92B

HTML-kod:   🤫


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"