Emoji 💀 - Dödskalle

💀

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💀

Denna emoji föreställer en människoskalle i sin typiska vit-gråa färg, med vita tänder och svarta ögonhålor. Används ofta för att förmedla död, men inte bara fysisk död utan även "psykisk död" i form av att man håller på att skratta ihjäl sig eller liknande. Är väldigt vanlig att den används runt Halloween.


Info om emoji dödskalle

Här kan du läsa mer om emojin 💀. Emojin dödskalle hör till de interna emojigrupperna Halloween, Sista april.  Den huvudgrupp som emojin dödskalle hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just dödskalle finns det dock inte några varianter till.


Emoji dödskalle på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Skull
🇳🇴 Norska: Hodeskalle
🇩🇰 Danska: Kranium
🇫🇮 Finska: Pääkallo


Kopiera och använd emoji 💀

Om du vill kopiera emojin dödskalle för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F480

HTML-kod:   💀


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"