Emoji 😵‍💫 - Ansikte med spiralögon

😵‍💫

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😵‍💫

Ett gult ansikte med ögon utformade som spiraler och en stor vidöppen mun. Används för att ge uttryck för att vara t.ex. yr eller desorienterad, men även för att representera t.ex. hypnos eller andra "mind-games".

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2021 som en del av Emoji 13.1.


Info om emoji ansikte med spiralögon

Här kan du läsa mer om emojin 😵‍💫. Den huvudgrupp som emojin ansikte med spiralögon hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med spiralögon finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med spiralögon på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with spiral eyes
🇳🇴 Norska: Ansikt med spiraløyne
🇩🇰 Danska: Ansigt med spiraløjne
🇫🇮 Finska: Kasvot spiraalisilla silmillä


Kopiera och använd emoji 😵‍💫

Om du vill kopiera emojin ansikte med spiralögon för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F635 200D 1F4AB

HTML-kod:   😵‍💫


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"