Emoji 😫 - Trött ansikte

😫

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😫

Ett gult ansikte med ihoptryckta X-formade ögon böjda ögonbryn och en stor öppen mun som ser något missnöjd ut, nästan som att den hämtar andan efter en ansträngning eller gäspar. Är tänkt att representera trötthet eller att man är utmattad, men används ofta även för att uttrycka olika nivåer av frustration eller att man är ledsen. Ibland används den även för att uttrycka att man är förbluffad och inte riktigt kan hantera hur bra någon eller någonting är.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😫

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😫 ("trött ansikte"), ligger på plats 142 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😫 är september, senast hade den ungefär 230 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är oktober. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😫.


Info om emoji trött ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😫. Den huvudgrupp som emojin trött ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just trött ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji trött ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Tired face
🇳🇴 Norska: Opprørt ansikt
🇩🇰 Danska: Oprevet ansigt
🇫🇮 Finska: Järkyttyneet kasvot


Kopiera och använd emoji 😫

Om du vill kopiera emojin trött ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F62B

HTML-kod:   😫


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"